Auktioner och butiker med antikviteter i Stockholm

Att inreda ett hem behöver inte betyda att man måste köpa allting nytt. Istället är..

Read more

Auktioner och butiker med antikviteter i Stockholm

Auktioner och butiker med antikviteter i StockholmAtt inreda ett hem behöver inte betyda att man måste köpa allting nytt. Istället är det faktiskt så att man kan skapa ett mycket trevligare och mer inbjudande hem om man istället blandar nytt och gammalt i oväntade och spännande kombinationer. Dessutom ser man till att skapa ett unikt hem med prylar som inte alla andra också har. Eftersom detta är det senaste i inredningskretsar så innebär det också att antikbutiker poppar upp både här och där över hela Stockholm. Så det är bara att ge sig ut på jakt efter fynd med en historia.

Antiktätt i Vasastan

Ett av de mer inredningstäta områdena i Stockholm är Vasastan. Här kan man hitta både det ena och det andra, vissa gator känns som att de är helt tillägnade den här typen av butiker. En sådan gata är till exempel Roslagsgatan. Även Upplandsgatan är ett säkert kort om man vill hitta antikviteter, gatan är allmänt känd som en av de bästa platserna i stan för den här typen av inköp. Man kan även strosa längst Odengatan från Odenplan till St. Eriksgatan där man hittar en uppsjö av antikvitets- och second hand-butiker.

Butiker som återbrukar

I Stockholm finns det dessutom flera butiker runt om i staden som säljer begagnade möbler. Dessa möbler lämnas in av privatpersoner som inte längre behöver dem och säljs sedan vidare. Ibland skänks pengarna till välgörande ändamål och ibland går de tillbaka in i verksamhet vars affärsidé bygger på att minska svinnet, utnyttja så lite av jordens resurser som möjligt och dessutom bevara det kulturarv som möbler från svunna tider faktiskt utgör. Några sådan företag som kan nämnas är till exempel Refurn och Myrorna, som båda är väl värda ett besök om man tycker om gamla möbler och inredningsdetaljer. Kanske är det inte en fransk rokokobyrå från 1700-talet som man springer på i dessa butiker men man kan faktiskt komma över en hel del intressanta prylar, vissa är några årtionden gamla medan andra är flera hundra år. Här finns något för alla!

Stora auktioner

Tycker man om att handla sina antikviteter på auktion så skall man absolut besöka auktionshuset Bukowskis som finns på flera platser i Stockholm. Detta är ett klassiskt auktionshus som grundades redan 1870 och som med sina filialer i Stockholm, Helsingfors, Göteborg och Malmö är en av de största inom detta område.

Hos detta auktionshus sköts många av auktionerna och budgivningarna nu mer på nätet. Man klubbar genom köp av flera tusen olika objekt varje månad. Man genomför också fysiska auktioner flera gånger om året. Under dessa auktioner samlar man ofta lite dyrare föremål eller objekt som följer ett visst förutbestämt tema. Det kan till exempel röra sig om textilier, mode eller verk av en viss konstnär. Under dessa auktioner kan man inte bara buda online utan det går också bra att buda via telefon eller så kan man bege sig till auktionssalen och själv placera sina bud under auktionens gång. Dessutom kan man placera bud innan auktionens början om man inte själv har möjlighet att närvara.