Butiker och auktioner i Malmö

Vill du också inreda personligt med antika eller gamla möbler och begagnade prylar? Antika möbler..

Read more

Butiker och auktioner i Malmö

Vill du också inreda personligt med antika eller gamla möbler och begagnade prylar? Antika möbler är en investering och dessutom innehåller de ett stycke historia. Även gamla möbler som inte räknas som antika har en charm och personlig stil som du aldrig kan få med nya möbler. Här får du tips om ställen i Malmö där du kan hitta både antika och begagnade möbler men även samlarobjekt, konst och gamla böcker. Idag sker många auktioner online men ofta kan du gå på visningarna för att se objekten innan du deltar i budgivningen på nätet.

Bukowskis

Butiker och auktioner i MalmöDet kända företaget Bukowskis är nummer ett när det gäller antika möbler och föremål. Här hittar du dyrbara klenoder som kan vara riktigt bra investeringar. Du finner dem på Carlsgatan 54 som du når på några minuter om du åker från centrala Malmö. Bukowskis anordnar både slagauktioner, temaauktioner och onlineauktioner. På deras sida på nätet kan du läsa om de aktuella auktionerna och finna de pågående auktionerna online.

Lauritz.com

Lauritz har åtta stycken auktionshus i hela Sverige och i Malmö håller de till på Baltzarsgatan. Detta företag är internationellt och de har auktionshus i såväl Danmark som Tyskland och Belgien. Här hittar du ett stort utbud av antika möbler men även konst, mattor och smycken. Du hittar dessutom ett stort urval av samlarobjekt som frimärken till exempel. Är du ute efter exklusiva silverföremål eller armbandsur är detta stället där du garanterat hittar det du söker. Eftersom deras sortiment är så stort kan du välja att filtrera dina sökningar till att se endast deluxe varor till exempel om bara det bästa är gott nog för dig.

Claeshallen och andra butiker

Claeshallen ligger på Cypressvägen 6. I denna butik kan du köpa och sälja konst, antikviteter, möbler och kuriosa. Är det Art Deco, 50-talsmöbler eller antika möbler från 1700-talet du är ute efter? Chansen är stor att du hittar vad du söker här. Andra intressanta butiker i Malmö är bland annat Rågers Antik & Design som har specialiserat sig på 1900-tals design. Här finns oftast ett stort utbud av keramik och porslin av våra kända svenska designer. Rågers håller till på Kärleksgatan 4. Ännu en butik som är värd att nämnas är Antikvariat Elbogen som ligger vid Operan. Är du ute efter gamla böcker är det hit du ska bege dig. Tapetorama som ligger på Promenaden 63 i centrala Malmö är ett himmelrike för dig som vill komplettera dina antika möbler med gamla tapeter. Förutom nya tapeter har man i sitt lager originaltapeter från 1910 och framåt. Förutom dessa nämnda butiker finner du även ett stort urval av secondhandbutiker i Malmö. Här kan man också fynda allt från vintagekläder till prydnadsobjekt och annat.