Enarmade banditer – numera ett samlarobjekt!

Allt kan bli ett samlarobjekt med tiden, i synnerhet när det försvinner och inte produceras..

Read more

Enarmade banditer – numera ett samlarobjekt!

Allt kan bli ett samlarobjekt med tiden, i synnerhet när det försvinner och inte produceras längre. Nu har turen äntligen kommit till den enarmade banditen! Flertalet av de som är i fyrtioårsåldern har sett dessa enarmade banditer ståendes i rader på casinon, på färjorna mellan Helsingfors och Stockholm och i hörnen på rökiga barer. Idag är de enarmade banditerna ett minne blott – med tiden har de istället förvandlats till samlarobjekt!

Dra i spaken – klicka på musen

Enarmade banditer har idag bytts ut mot slots eller spelautomater som man ibland säger och att dra i spaken har förvandlats till lysande tryckknappar eller klick på musen. Att dra i spaken för vinstchanser har idag övergått, tack vare digitaliseringen av spelbranschen, till att bli ett klick på musen, lysande knappar och mobiler. När de enarmade banditerna idag blivit digitaliserade och utkonkurrerade av de digitala alternativen har deras värde istället övergått till att bli samlarobjekt.

Vad är en enarmad bandit värd idag?

Den enarmade banditen uppfanns i USA, San Francisco 1887, av en man med namnet Charles Frey. Produktionen av enarmade banditer har varit stor i USA. Las Vegas har varit den plats i världen där flest enarmade banditer stått beredda att bli dragna i spaken! Värdet på enarmade banditer står endast i relation till samlare och auktioner. Idag kan du hitta fynd på nätet och behöver inte lägga ut en förmögenhet för att införskaffa en enarmad bandit!

En enarmad bandit kan vara den där pricken över i:et när det kommer till annorlunda inredningsobjekt. Om du tänker köpa en enarmad bandit som inredningsobjekt eller samlarobjekt spelar mindre roll. Priset på en enarmad bandit kommer endast ta hänsyn till funktion, modell och attraktionskraft. En populär modell kommer att kosta mer än en mindre populär modell. Vidare spelar skick, funktion och mekaniken en stor roll för prissättningen på en enarmad bandit.