De bästa antikaffärerna i Götebog

Sverige är ett land där vi älskar antika föremål, vintage och retroföremål. I och med..

Read more

De bästa antikaffärerna i Götebog

Sverige är ett land där vi älskar antika föremål, vintage och retroföremål. I och med detta så finns det också massor av butiker som är speciellt inriktade på att sälja produkter som dessa. Staden Göteborg är naturligtvis inget undantag utan även här finns det gott om antikaffärer. Här följer därför en kort överblick över de som anses vara allra bäst.

Bebop Antik

Bebop Antik är ett annat känt landmärke för antikälskare i Göteborg. Denna butik är främst inriktad på skandinavisk design och har mycket större föremål i form av till exempel möbler och lampor. Naturligtvis har man även mindre saker så som keramik, konstglas och smycken. Det som gör denna butik så speciell är att ägarna är mycket måna om att endast ta in föremål som de själv tycker om- vilket ger butiken och det som saluförs där ett väldigt enhetligt och läckert uttryck. Här kan man verkligen fynda.

De bästa antikaffärerna i Götebog

Antikhandel i anrika lokaler

En av de allra bästa antikmarknaderna i Göteborg är utan tvekan Antikhallarna. Dessa hallar som ligger inhysta i ett gammalt bankpalats från 1800-talet är väldigt stora. Faktum är att det är Skandinaviens enskilt största permanenta antik- och samlarmarknad. I lokalerna finns det flera olika antikaffärer, hela 13 st, som alla har olika inriktningar. Bland annat finns här butiker som specialiserar sig på antika mynt och guldföremål. Men tack vare det stora utbudet kan man här hitta nästan vad som helst. Här kan man utan problem spendera större delen av en dag. Passa också på att samla nya krafter genom att ta en fika eller en lätt lunch  på hallarnas café. Antikhallarna hittar man på Västra Hamngatan 6 i Göteborg.

Fåfängan Antik

Denna butik med antikviteter öppnade redan 1990 och har alltså funnits med på marknaden ett tag. Under denna tid har man hunnit bygga upp en trogen kundkrets vilket är något som talar för den höga kvalité som butikens produkter håller. Här har man också ett stort utbud så att det finns något för alla. Man satsar till exempel mycket på porslin och konstföremål och har bland annat ett stort utbud av kompletteringsföremål från våra klassiska svenska porslinsserier så hit är det läge att bege sig om man saknar något i sin samling. Främst har butiken dock gjort sig känd för sin otroligt stora samling av antika kläder, modetillbehör och bijouterier. Man har haft tur och bland annat fått överta lagret från den person som tidigare hade importrätten av smycken från Christian Dior. Så man har ett otroligt stort lager av Christian Diorsmycken från 60- och 70-talet. Den här butiken är populär både alla från samlare och modeentusiaster som de som letar efter en utstyrsel till en maskerad eller någon typ av temafest.