Köp antikviteter i Umeå

Det är nåt speciellt med de antikvititeter som man kan hitta i Norrland så vad..

Read more

Köp antikviteter i Umeå

Köp antikviteter i Umeå

Det är nåt speciellt med de antikvititeter som man kan hitta i Norrland så vad passer inte bättre än att söka upp de antikvitetsaffärer som man kan hitta i området. Umeå är en relativt stor stad och är en av Norrlands största städer. Staden bjuder lite på storstadskänsla blandat med sin egen stil. Det är inte för inte som Umeå varit kulturhuvudstad för Europa. Universiteten hjälper till att föra staden framåt och ser till att hålla både förenings- och företagandet igång. 

Antikvitetsaffärer

I centrala Umeå finns några butiker som är värd att spendera lite tid i. En butik har specialiserat sig på retro saker från 1900-talet. Speciellt attraktivt verkar det vara att samla på svenskt porslin från -50, -60 och 1970-talet. Det är en liten nostalgitripp att titta in i den affären och det väcker många minnen från ens egen barndom. Det är coola produkter i häftiga färger bland annat gröna och oranga färger som var så populärt under den perioden. Förutom den finns det en mer traditionell antikvitetsaffär med lite smått och gott från olika tidsepoker. Ibland håller de kurser i hur man målar och restaurerar möbler och på sommaren händer det att de håller loppis utomhus. Söker du någon som är en riktig expert på Norrländska antikviteter finns det en antikshop som kan hjälpa dig med att värdera och tidsbestämma olika föremål. Hennes meriter är väl kända i trakten och så goda att hon varit med i antikrundan några gånger för att hjälpa till med värderingar. Det är tre helt klart värda antikvitetsaffärer som är värd ett besök om du befinner dig mitt i staden.

Auktioner och utanför staden

Pantbanken finns representerad i Umeå där kan du köpa direkt och dessutom finns det en online auktioner där du kan buda på sakerna. Utanför staden finns en del handlare som har gamla antikviteter som är mer från lokala områden runt omkring. Det hålls loppisar flitigt runt om i byarna. För det mesta hålls loppisarna i någon gammal bylokal vilket bara det bjuder på en del lokal historia. Ta dig tid att gå och titta och kanske ta en fika och njut av din resa.